pátek 14. listopadu 2014

Jsme tři!

Během posledních dní jsem učinila dvě důležitá rozhodnutí ve svém životě. Heh… To první je méně důležité a to:

PODEPSALA JSEM PRACOVNÍ SMLOUVU a nastoupila tak na poloviční úvazek do práce. Ano ano, na své vzdělání dělám „podřadnou“ práci – podle některých lidí, podle některých kolegyň. Já si to ale nemyslím. Tuto práci – jako pečovatelka, vychovatelka v domově pro kluky s mentálním a kombinovaným postižením – dělám ráda!

Tuto práci jsem vzala nejen z toho důvodu, že každá koruna je dobrá, ale i proto, abych pořád nebyla zavřená doma. Do práce to mám kousek – asi 3 minuty od baráku, což není úplná výhoda, když znám klienty z úplně jiných situací, resp. oni znají mě jako sousedku a ne jako autoritu. Musím se s tím poprat…




Druhé rozhodnutí je to, že JSME SI POŘÍDILI ŠTĚŇÁTKO. Máme krásnou malou čtyřkilovou kuličku Phoebe. Je úžasná, roztomilá, přátelská a někdy pořádně hyperaktivní. O zábavu máme tedy postaráno. Phoebe je fenka border kolie a věřím, že se budeme mít rády a bude mě respektovat a tudíž spolu budeme i vycházet. 

Ejmy

7 komentářů:

  1. Proč by to měla být podřadná práce!? Naopak je podle mě velmi ušlechtilá. Protože málo lidí chce něco takového dělat, plus ještě ta výše (spíše níže?) cenového ohodnocení? No v sociální oblasti si holt nebudem pískat, že.. =)
    ŠTĚŇÁTKOOOO! Viděla jsem už na facebooku a málem jsem se rozpustila!! Je úžasná! Kamarádka/spolubydlící/spolužačka si taky před půl rokem pořídili borderku, jen trikoloru a jsou nadšení. Prý má nejradši psí frisbee, tak určitě doporučujem!! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oni tomu totiž někteří lidé nerozumí nebo nechtějí... to spíš...

      Díky za tip na frisbee :) ... Jinak já se rozpouštím pořád :)

      Vymazat
  2. Ejmy, štěňátko je překrásné !!!!!! K nové práci gratuluju ..... vykašli se na to, co si o ní myslí druzí .... pokud tě baví a naplňuje, není co řešit ...... kdysi jsem stála před podobným dilema ...... spousta lidí si myslelo, že zahrabat se ve školce může jenom blázen, ale když mě to táááák baví ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Štěňátko je krásné :-) Já mám u rodičů kočku a hrozně moc mi tady v bytě schází ... a s tou prací ... moc Ti gratuluju, že ji máš a že tě baví!!! :-) Já dělám také podle něterých podřadnější práci, než jakou bych měla (dle titulu a vystudované školy) dělat .. jsem asistentka jednoho autisty, ale taky mě tahle práce moc baví a jsem ráda, že nedřepím na pracáku nebo v supermarketu:D

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, díky Vám za podporu! Říkám si, že ještě nejsem na tom tak zle, abych se živila něčím k čemu nemám. :-)

    A navíc, z pohledu západních států je naše práce v sociální sféře mnohem více ceněna, třeba ty myšlenky dorazí i do Česka, ... snad nejsem zas tak velká naivka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oprava: ...abych se živila něčím k čemu nemám vztah ;)

      Vymazat
    2. oprava: ...abych se živila něčím k čemu nemám vztah ;)

      Vymazat

Děkuji za Vaši návštěvu, komentáře, rady i připomínky ;)
Na Vaše komentáře odpovídám zde, pokud není Vaše přání jiné ;)