čtvrtek 8. srpna 2013

TAG: 15 divných věcí o mně

U Alí i u Gooverky jsem objevila tento TAG a řekla jsem si, proč si jej nevyplnit také. 

1. Jaká je tvá přezdívka, kterou používá tvá rodina?

Rodiče mi nejčastěji říkají Amálko a sourozenci často Amáliano, ovšem většinou ve vzteku nebo když se jim něco nelíbí – je to spíše takové negativní oslovení. Jelikož doma moc nejsem, tak mě většinu času oslovují kamarádi a spolužáci a ti mi říkají taktéž Amálko, Ejmy, Amy /Ejmy/, Ami, Máli a Amál, což nesnáším!

2. Jaký máš zlozvyk?

Plánuji. Všechno musím mít naplánované, akce nebo cokoli neplánovaného mě umí pěkně vystresovat. To však neznamená, že neumím být spontánní, občas mám i světlé chvilky a ty stojí za to.

3. Máš nějakou fóbii?

Pavouci, plazi, apod. – nevadí mi když na ně nemusím chytat, jinak bych se asi zbláznila. Další fóbii mám z výšek, rozhledny mám ráda, ale musí mít neprůhledné a pevné schodiště – vadí mi, když vidím dolů. Výhled z vrcholu mi už tolik nevadí. 
Poslední takovou mou noční můrou byly výtahy, ještě dva roky zpátky bych do výtahu sama nevstoupila. Teď už to je jiné, ale i tak je nevyhledávám a pokud můžu, jdu pěšky. 

4. Jakou písničku si nejraději zpíváš?

Není žádná nej, většinou si zpívám tu, co jsem ten den poslouchala nebo si ji zpíval někdo jiný. 

5. Co tě dokáže vytočit?

Někteří lidi. Stačí abych je jen viděla a taky to, když se snažím hodinu někomu (nejčastěji přítelovi) něco vysvětlit a za půl dne přijde s tím, že na to sám přišel, aniž by věděl, co jsem mu tu hodinu povídala… 

6. Řekni jednu věc, kterou děláš, když jsi nervózní?

Koušu si nehty, rty a jím cokoli vidím a nejčastěji čokoládu.


7. Na které straně postele spíš?
Momentálně vprostředku, jelikož spím na gauči, kde se taktak vejdu. U přítele spím po jeho levici, ale není to pravidlem, jsou i výjimky.

8. Jaké pití si objednáváš v restauraci/baru?

Bílé Lambrusco, pivo, Colu, popřípadě džus. Záleží co to je za místo, v restauracích kam chodím častěji, mám své oblíbené a typické pití.

9. Jaký byl tvůj první plyšák a jak se jmenoval?

Když jsem byla malý prcek, tak jsem všude nosila látkového žlutého kašpárka a panenku černouška – byl to takový malý chlapeček. Mamka mi vyprávěla, že když jsem poprvé viděla černocha, myslela jsem si, že ožila moje panenka. :D
Jinak první plyšák, co pamatuji je medvídek a jmenuje se Bony. Dostala jsem ho od babičky, takže má pro mě mnohem větší cenu, než by kdokoli tušil.

10. Jaké kosmetické pravidlo doporučuješ a sama dodržuješ?

Nic nedodržuji a také asi nic nedoporučím. Snad jen to, že se každý večer odličuji a snažím se pravidelně čistit obličej.

11. Jakým směrem stojíš ve sprše?

Ve sprše zády ke stěně, ale často se sprchuji ve vaně, takže vsedě a nebo se jednoduše položím do teplé vody s pěnou a relaxuji.

12. Umíš něco zvláštního se svým tělem?

Nepřibírat na váze, i když jím jak o závod.

13. Které je tvoje nej nezdravé jídlo?

Twister z KFC a burgery z McDonalds. 

14. Jakou frázi nejčastěji používáš?

(…) se zblázním (…)
(…) ty vole (…) do pr**le (…) – chci se toho zbavit, ale zatím bez výsledku

15. V čem spíš?

V pyžamu – podle počasí se skládá z trenek, trička, gatí nebo trička s dlouhým rukávem. Vždycky spím v kalhotkách a bez trička pouze v krajních případech – je-li obrovské vedro a jsem sama doma.


Ejmy

3 komentáře:

  1. Já asi přibírám za tebe :-D A kašpárka jsem měla taky, po bráchovi :-)
    A taky zbožňuju, když někomu něco řeknu a on nic a pak přijde, že na to přišel sám (stejným postupem, jaký jsem mu popsala).
    Černoušek pobavil :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsem nejstarší a nesnesla bych, aby po mě někdo dědil plyšáky či jiné srdcové hračky - není jich moc, ale mám je tak nějak na památku.

      Černoušek plnil výchovnou funkci, nejspíš proto nejsem rasista :)

      Vymazat
  2. Tyjo, to plánování mě vůbec nenapadlo, ale mám to jako ty. Ale nejradši někdy mám, když se plán bortí, já to pak můžu přeplánvoat a všechno vymyslet nanovo :-D ale nejlepší jsou ty spontánní akce a poslední dobou se snažím nechávat všemu volnější průběh :) je to strašně fajn, hlavně v létě

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu, komentáře, rady i připomínky ;)
Na Vaše komentáře odpovídám zde, pokud není Vaše přání jiné ;)